top of page

Vinnerne har ordet


Marianne Siksjø Brevig - Vinner SI 2020


Det er gøy å vinne. Det er gøy at andre spillere ser opp til deg. Det er gøy å bli fryktet av motstanderne. Og det er gøy å bli respektert for det arbeidet man legger ned. Selvsagt er det det!


Samtidig er det på mange måter tøft å være nummer 1. Presset er skyhøyt, og det er mange som vil ha en bit av deg. Som Bjørn Borg så presist uttalte tidlig på 80-tallet: Du har ikke noe privatliv, og du kan ikke engang gå noen steder. Likevel står man i det, trekker svettebåndet godt ned og banker løs – time etter time, dag etter dag.


Det var derfor tøft å innse at jeg ikke kunne delta årets turnering. Grunnen til det er at jeg tidligere i år så filmen King Richard og skjønte at jeg ikke bare kan tenke på meg selv, men også må legge grunnlaget for at tennissporten i Skien fortsetter å vokse i mange tiår fremover. Marit Bjørgen gjorde imidlertid comeback 11 uker etter fødsel, så jeg er ikke spesielt bekymret for neste år.

I den forbindelse er det godt å vite at bak enhver kvinne, står en Fred Børre eller Sindre Finnes, og Mortens fremtid i SI er derfor usikker.

Avslutningsvis vil jeg skryte av styret, for bak et hvert vellykket arrangement står det en gjeng med ildsjeler, og de fortjener all ære de kan få. For en gjeng med flinke folk! Takk for at dere arrangerer årets kuleste happening – år etter år.


Og lykke til i år, jenter! Måtte den nest beste vinne!


Marianne


Andre Brobakken - Vinner SI 2020


Etter mye mas om å skrive «Vinneren har ordet» har jeg omsider fått satt meg ned for å reflektere litt. To år siden sist. To år siden navnet mitt runget på banene, og ikke minst på den storslagne banketten på Herkules klubbhus.


Mye har skjedd siden sist, men samtidig ikke. Mens verden har stått stille har jeg produsert et barn, men også vært gjennom en operasjon som har ført til at jeg ikke kan stille på årets turnering.

Med andre ord, det er ikke feighet som gjør at jeg må se mot SI 23, det er faktisk med tungt hjerte.

Når kongen av tennis, altså meg, ikke kan bli med møter jeg likevel opp for å heie frem Brian I. og Kjetil E. Dette for å være vitne til at de ikke klarer å leve opp til mine forventninger. Velger likevel å mene at de bør klare å ta seg videre fra gruppene i det minste.


Uansett hvordan det går for dere spillere så er det i hvert fall viktig at dere smiler på banene, og nyter det faktum at dere er friske og raske. Og ikke minst at vi kan håndhilse uten antibac rennende ned fra håndflaten.

Jeg gleder meg faktisk til å se dere alle sammen, og er tilgjengelig for å skrive autografer mellom kl. 1130-1200 borte ved Autostrada-bilen.


Lykke til alle sammen, og gratulerer på forhånd med en fin og etterlengtet turnering.


Tennishilsen

Andre Brobakken

Champion SI20.Comments


bottom of page