top of page

Eksklusivt intervju: Holger Rune

Oppdatert: 16. des. 2022

Redaksjonen i skieninvitational.no lyktes å lande et intervju med Holger Rune, det danske tennistalentet som måtte se seg slått av Casper Ruud i årets kvartfinale av Roland Garros. Tross tapet har Holger gjort et uutslettelig inntrykk på det norske tennisfolket, og vi har som eneste mediehus fått et eksklusivt intervju med Holger.


Vi møter Holger hjemme hos familien Rune, der det danske tennisesset fortsatt bor. Han er sliten etter Roland Garros, men ønsker oss velkommen med et slags smil det er vanskelig å tolke betydningen av. Det virker på oss som at Holger egentlig har lyst til å bedrive dagen med andre ting, men vi slipper inn allikevel.


Redaksjonen har spurt Holger om han ville møtes på en typisk dansk kafe, med smørrebrød og kanskje noen danske skoleboller ved siden av en kaffekopp. Holger insisterte imidlertid, gjennom hans pressekontakt, at møtet måtte skje hjemme, på rommet hans. Vi tenker umiddelbart at dette er flott, her kan vi få flotte bilder av Holger med hans plakater av sine tennisidoler, hans trofeer og memorobilia fra en allerede innholdsrik karriere. Det skulle vise seg å være en feiltolkning, mer om det senere.


Vi ønskes velkommen inn i hjemmet til familien Rune. Det er Holger selv som møter oss i døra.


«Er du alene hjemme?», spør vi Holger.


«Nei, mamma og pappa sitter i stua. Vil dere bli med opp på rommet mitt?», svarer Holger. Vi takker høflig ja, men tenker det er litt merkelig at vi ikke i det minste skal hilse på hans mor og far, som sikkert har vært helt avgjørende for hans suksess. Men med kvartfinalen i Roland Garros i minne, så er ikke det første vi gjør å utfordre Holger på hans forhold til sine foreldre. Vi følger Holger opp trappa, og inn på rommet hans.


«Dette er Chase», er det første Holger sier i det vi entrer rommet hans. «Chase er den kuleste, for han er politi», fortsetter han. Til vår store overraskelse er hele Holgers rom dekket av merch fra Paw Patrol. «Jeg liker også Marshall, for før ville jeg bli brannmann når jeg ble stor. Men nå har jeg lyst til å bli politi», forklarer Holger oss med stor innlevelse.Redaksjonens to utskremte ser på hverandre med et spørrende blikk i det Holger setter seg på senga si. «Dere kan sitte på gulvet. Jeg har et teppe som ser ut som en liten by, med veier og hus. Her kan vi bruke de ulike hundene til å kjøre og gå rundt.», utbroderer Holger målrettet.


Var dette grunnen til at vi ble invitert hjem til Holger? At han skulle vise oss Paw Patrol-samlingen sin og leke med det sammen med oss? Vi vurderer å bryte intervjuet og gå ned til Holgers mor og far, men spiller med. Det virker som at Holger ville bli svært lei seg hvis vi gikk nå som vi nettopp var i gang. Vi har jo tross alt forberedt noen spørsmål, og har tatt turen helt fra Norge, så vi føler vi må gi det fem minutter.


«Hvem er ditt idol, Holger? Hvem ser du opp til?», innleder vi med. Holger har allerede vunnet juniorutgaven av Roland Garros, vært verdensener som junior og altså nådd kvartfinalen i den store grusturneringen. Han har garantert noen av de store som sine idoler. Er det Nadal, Federer eller Djokovic?


«Cristiano Ronaldo», sier Holger momentant. «Han scorer masse mål og best. Manchester United er best. Liverpool er dritt. Messi er ikke like god som Ronaldo», forklarer han.

Vi legger merke til plakatene Holger har av Cristiano Ronaldo på veggen.


«Også er Neymar best. PSG ruler»


Vi blir forvirret. Hvem er best, Ronaldo eller Neymar? Han sier begge er best, og nevner ikke tennis med et ord.


«Hva med i tennisverdenen, da Holger, hvem er ditt idol der?», spør vi.


Holger ser på oss med en tenkende mine og lager en tenkende lyd.


«Vet ikke», sier Holger uten å se ut til å synes det er rart. «Hvem vil dere være? Jeg skal være Chase. Du kan være Marshall og du kan være Rocky», sier han målbevisst og deler ut figurene til oss.Idet Holger er i full gang med forklaringen av leken, dunker det på døren. Det er mor Rune som har smurt brødskiver til oss og spør om vi vil ha.


«Husk at du skal på trening etterpå, Holger. Du må ha litt mat i magen ellers blir du veldig sliten og sur.», sier mor Rune. Holger ser ikke spesielt fornøyd ut med at hans mor har avbrutt hans forklaring av leken midt i og vi kan se det bobler under capsen hans.


«Forlad! Forlad! Forlad!», utbryter Holger til klein stillhet hos SI.no’s utsendte. Hva skjer?

«Jeg setter det her, så kan dere spise når dere får tid», sier hun.


«Forlad!», skriker Holger igjen og moren lukker døren. Holger skrur rett om og er rett tilbake i leken. «Chase skal stå her, og er sjefen», forklarer han.


Vi tar oss en bit av brødskivene og forsøker å stille noen spørsmål underveis i seansen. Vi må prøve å få ut litt til av Holger. Vi klarer ikke å dy oss, og må stille et spørsmål om hans kvartfinale mot Casper Ruud.


«Årets kvartfinale var jo veldig spennende og du møtte Casper Ruud for første gang av sikkert mange i en Grand Slam. Hva tenker du om duellen dere kommer til å ha i årene som kommer?», spør vi.


«Casper er en dust. Jeg kommer til å slå han masse. Dessuten er han stygg.», sier Holger.

«Du kan ikke si at folk er stygge, Holger! Hva har vi sagt om det?», sier mor Rune i det hun braser inn døren, som et tydelig tegn på at hun aldri forlot utsiden av døren og har stått og lyttet hele tiden.


«Jamen han er det! Jeg syns han er en dritt! Han kommer aldri til å få lov til å låne lekene mine!» hyler Holger. «Vi er midt i leken, jeg vil ikke snakke om Casper! Casper er en dust!», fortsetter han med særdeles høy stemme. Det er tydelig at Holger starter å miste det helt, og han legger seg på senga si og turner rundt. Han tar puta over hodet og mumler først «La, la, la, jeg kan ikke høre deg», mens hans mor prøver å roe han ned. Deretter skriker han igjen «Forlad!» til henne.


Mor Rune er tydelig frustrert, men ser ut til å ha vært i situasjonen før. «Jeg tror vi må avslutte her», sier hun til oss. «Holger er ikke i form i dag, og dessuten så har vi snakket om dette mange ganger. Nå blir det husarrest! Og lekene dine får du ikke tilbake før du har sagt unnskyld», sier hun til Holger.


«Neeeeeei», utbryter Holger. «Kan jeg ikke ha noen av dem, da, mamma. I alle fall Chase?», spør han, nesten på gråten.


Det er en merkelig stemning og vi merker vi ikke kommer lengre i dag.


Vi har flere spørsmål på blokka, deriblant hadde det vært moro å høre hva Holger synes om SI og masse mer, men mor Rune er ikke i tvil om at Holger har slått seg vrang og at vi er nødt til å avslutte hele seansen.


Vårt møte med den danske tennissensasjonen er historie.

Comments


bottom of page